Dilatievoegen & Betonvloeren

De ultieme oplossingen voor vloer­verbindingen —

Innovatie voor de installatie en renovatie van voegen in betonplaten en betonvloeren - geprefabriceerd, koolstofvezel versterkt polymeer composietsysteem en met hoge mechanische weerstand.

Constructies zijn ontworpen met uitzet- en krimpvoegen op geschikte plaatsen om onvermijdelijke bewegingen mogelijk te maken. Het ontwerp van de verbinding is belangrijk voor het algehele ontwerp wil het goed functioneren. T-Kit Applicaties heeft een breed assortiment aan elastische voegafdichtingen om voegen in muren en plafonds af te dichten en te beschermen.

Belangrijk te weten is dat verbindingen in vloersubstraten veel te verduren hebben: direct verkeer met zware vorkheftrucks of auto's, chemische aanvallen, mechanische slijtage, etc. Een vloerverbinding moet vaak ook waterdicht worden afgesloten om het substraat tegen corrosie te beschermen. Normale vloerverbindingen met een voegkit of met metalen profielen zijn niet bestand genoeg tegen deze invloeden en kunnen hun werking na korte tijd verliezen. 

Vloerverbinding Systemen voor Parkeergarages

Waterdicht, corrosie werend  en snelle hervatting in dienstbaarheid. T-Kit Applicaties gebruikt voor deze toepassing een vochtuithardende, elastische voegkit welke geschikt is voor opslag, afvullen en overslaan van watervervuilende vloeistoffen.

Vloervoegen in parkeergarages en parkeerdekken zijn een grote uitdaging in zowel nieuwe gebouwen als bij het opknappen van bestaande gebouwen. Waterdichtheid is een van de belangrijkste factoren in parkeergarages. Door het gebruik van een sealer met een hoog chemische resistentie en blijvend elastische afdichtingskit kan er 100% waterdichtheid kan worden gegarandeerd. Verder spelen in moderne gebouwen, esthetiek en geluidsreductie een steeds belangrijkere rol. Traditionele metaaloplossingen hebben duidelijke grenzen in gevallen waarin een gecompliceerde vloerverbinding aanwezig is of wanneer geluidsreductie vereist is.

Processed with VSCOcam with e6 preset

In gebieden waar opritten en vloeren aansluiten, kan verticale beweging in de voegen optreden. Ook kan een grotere verticale gewrichtsbeweging worden veroorzaakt door lange vloerplaten. In dergelijke gevallen biedt T-Kit Applicaties de perfecte oplossing. De concentrische rubberen afdichting zorgt voor meer beweging en beschermt de verbinding en het systeem van schade. Het bovenste dek van een parkeergarage is meestal onbeschermd. Wegens de variërende omgevingstemperatuur van zomer tot winter kun je een hogere elongatie verwachten dan de overdekte parkeerlagen.

Parking garage underground interior

Eigenschappen kit vloervoegen:

 • Standvast
 • Resistent tegen gedefinieerde motorbrandstoffen, oplosmiddelen en chemicaliën
 • Bestand tegen extreme klimaat-/weersomstandigheden
 • Duurzame elastische afdichting, referentieperiode van 25 jaar
 • Hoge chemische bestendigheid
 • Hoge mechanische bestendigheid
 • Duurzame toelaatbare vervorming van 25% (ISO 9047)
 • Zeer goede verwerkingseigenschappen

Vloer­verbinding Systemen voor een Industriële Omgeving

Nauwelijks trillingen merkbaar en snel in gebruik name. T-Kit Applicaties gebruikt voor deze toepassing een vochtuithardende, elastische voegkit welke geschikt is voor opslag, afvullen en overslaan van watervervuilende vloeistoffen.

Willem-magazijn

Zwaar Heftruckverkeer in Industriële Omgevingen

Vloervoegen in industriegebieden die zijn uitgerust met conventionele stalen profielen of alleen met een voegafdichtmiddel, worden zwaar belast door vorkheftrucks. Dergelijke verbindingen zijn nooit absoluut vlak en kunnen geluidsoverlast, trillingen veroorzaken en effect hebben op wiellagers. Hierdoor lijden de vorkheftrucks wat resulteert in hoge slijtage van onderdelen. Bij het transport van kwetsbare of gevoelige goederen is het cruciaal om trillingen te vermijden en beschadiging te voorkomen. Een met koolstofvezel versterkte polymeerbetonprofiel kan absoluut vlak worden geïnstalleerd. Alleen de voegkit kan enigszins verhoogd zijn. Het golfvormige scharnierontwerp maakt een betere verdeling van de belasting mogelijk. Het resultaat is een geruisloze en een vrijwel trillingvrije rit die geschikt is voor alle soorten vorkheftrucks. In gebieden waar goederen worden vervoerd met AGV's (automatisch geleide voertuigen) of luchtkussentransportsystemen, worden eveneens deze eisen gesteld van gelijkmatigheid en minder trillingen.

Eigenschappen kit industriële omgevingen:

 • Standvast
 • Resistent tegen gedefinieerde motorbrandstoffen, oplosmiddelen en chemicaliën
 • Bestand tegen extreme klimaat-/weersomstandigheden
 • Duurzame elastische afdichting, referentieperiode van 25 jaar
 • Hoge chemische bestendigheid
 • Hoge mechanische bestendigheid
 • Duurzame toelaatbare vervorming van 25% (ISO 9047)
 • Zeer goede verwerkingseigenschappen
DSC08789

Kleinere verbindingen in Trillingsgevoelige gebieden

Ziekenhuisgangen, laboratoria, professionele keukens, fijnmechanische industrie en vele andere toepassingsgebieden hebben ook absoluut vlakke vloeren nodig en kunnen geen trillingen accepteren. In ruimten als deze is de temperatuur vaak stabiel en is de afdichtingsbeweging nihil.

T-Kit Applicaties gebruikt voor deze toepassing een speciaal ontworpen 1-component, vochtuithardende, elastische kit met hoge mechanische en chemische bestendigheid waardoor er een effectieve oplossing wordt geboden die geruisloos kan worden verhandeld met nauwelijks enige trillingen merkbaar.

Eigenschappen kit trillingsgevoelige gebieden:

 • Duurzaam toelaatbare vervorming 25% (ISO 9047)
 • Zeer goede mechanische en chemische bestendigheid
 • Blaasvrije uitharding
 • Uitstekende hechting op de meeste bouwmaterialen
 • Oplosmiddelvrij
 • Zeer lage emissie

T-kit heeft voor elke klus het juiste afdichtings­systeem

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Scroll to Top